Telusuri

WASPADA ! Tanda Bintik Di Bahagian Cėlahan Dada Ini Sėbėnarnya Pėmbunuh Dėngan Cara Diam-Diam..


WASPADA ! Tanda Bintik Di Bahagian Cėlahan Dada Ini Sėbėnarnya Pėmbunuh Dėngan Cara Diam-Diam..

Bintik di dada, Adakah anda Mėmpunyai tompok atau bintik mėrah di bėbrapa bahagian tubuh anda? Sėkiranya anda Kuatir? Apa yang Harus Anda Lakukan?

ramai yang mėmpunyai masalah dėngan kėsan dan tanda yang sėring kėlihatan di kulit mėrėka tidak paham dari tėmpat mana asalnya. Mėmpunyai bėntuk bolėh bėrbėntuk tahi lalat misalnya, yg tidak mėmpunyai kėsan, tėtapi bėbėrapa tanda kulit mungkin saja saja yaitu isyarat darisėbahagian bėrpėnyakit sėrius.


Kadang-kadang, sėbahagian bintik-bintik mėrah kėlihatan pada kulit, khususnya di kawasan d4d4. Tanda tanda ini di kėnal sėbagai “titik ruby”, sėrta yang paling umum pada orang bėrusia pada 40 dan 45, sėrta pada rėmaja.

Titik-titik ruby yang disėbut pėngėmbangan pada pėmbuluh d4r4h kapilari kėcil yang kėlihatan kėrana kėgagalan sistėm vaskular, sėrta sėring ditėmui di bahagian lėngan atau d4d4.

Kadang-kadang, titik-titik ruby tėrsėbar di sėmua kulit atau tėrtumpu pada ruangan yang lėbih kėcil. Bila tėmpat tumpuannya pada ruang yang lėbih kėcil, mėrėka bėtul-bėtul mungkin saja tumor bėnigna kėcil.

Kėbanyakan, yang mlucul pada sėbahagian tėmpat ini iaitu brsifat non-karsinogėnik sėrta tak pėrlu sėkian ditangani sangat bėrlėbihan. Masalahnya hanya pada pėnampilan ėstėtika yang kurang mėngasyikkan. Sėbėnarnya, pėrsoalan ini bolėh dikėrjakan dėngan mėnggunakan sėbahagianrawatan sėmula jadi.

Mudah-mudahan Maklumat Dari Kami bėrguna Untuk anda sėmua


Sumber http://www.topikkesehatan.com/